Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Wittenberg, Roel

Wittenberg, Roel
Politieke partij
Jong Maashorst
Emailadres
roel.wittenberg@raad.gemeentemaashorst.nl
Raadsfunctie(s)
Commissielid Ruimte, Economie en Financiën

Mijn naam is Roel Wittenberg. Ik ben geboren op 12 juli 1996 in Nijmegen en opgegroeid in het prachtige Schaijk. In het dagelijks leven werk ik (vanaf schooljaar 2016-2017) op het Fioretti College in Veghel. Daar geef ik op enthousiaste wijze les in het leergebied Mens & Maatschappij (vanuit mijn specialisatie geschiedenis) en in het vak Duits.


Wellicht heeft u mij ooit gezien bij korfbal- en voetbalvereniging DAW Schaijk, waar ik van 2012 tot 2018 voetbaltraining heb gegeven aan de Jo9 en vervolgens Jo11 (toen nog F’jes en E’tjes genoemd). Momenteel ben ik Voorzitter Jeugdactiviteiten Commissie (JAC) bij DAW Schaijk. Deze commissie heeft als hoofdtaak om allerlei jeugdactiviteiten voor de sportvereniging te organiseren. Ook kunt u mij kennen van de Pronkzitting (2020) in het Moesland, zoals Schaijk tijdens carnaval heet. Daarnaast heb ik in coronatijd met verschillende initiatiefnemers twee succesvolle online shows georganiseerd en gepresenteerd met het doel de lokale horeca-ondernemer(s) een steuntje in de rug te geven: de Schaijkse Horeca-Bingo (april 2020) en de Grote Kerstshow (december 2020).


De discussie over de herindeling heeft ertoe geleid dat ik interesse heb gekregen in het herindelingsproces van de nieuwe gemeente. Op het moment dat de Tweede- en Eerste Kamer beiden akkoord gingen met de fusie van Landerd en Uden heb ik besloten ook een positieve bijdrage te willen leveren aan het vormgeven van de nieuwe gemeente Maashorst. Ik raakte hierover met een aantal leden van Jong Maashorst in gesprek en zij wisten mij enthousiast te maken. Wat mij ontzettend aansprak in deze partij is dat zij vernieuwing statutair heeft vastgelegd. Dit door het feit dat je maximaal acht jaar (twee termijnen) gemeenteraadslid kan blijven namens de partij. Zo wordt de fractie steeds ververst en krijgen jongeren de kans om op een verantwoordelijke manier het beleid in de gemeente mee te bepalen.


In januari 2022 ben ik als raadslid van Gemeente Maashorst beëdigd.
Laten we samen bouwen aan gemeente Maashorst!


(Neven)functies

  • Leraar Duits Fioretti College Veghel (bezoldigd)
  • Voorzitter Jeugd activiteitencommissie voetbal- en korfbalvereniging DAW Schaijk (onbezoldigd)
  • Penningmeester carnavalsvereniging DGUW/Gruwelijk Locht (onbezoldigd)

Stemgedrag

271 Stemmen, 94% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag