Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Geurts van Kessel, Arno

Geurts van Kessel, Arno
Politieke partij
CDA
Emailadres
arno.geurtsvankessel@raad.gemeentemaashorst.nl
Raadsfunctie(s)
Commissielid Ruimte, Economie en Financiën, Lid Auditcommissie

Ik ben Arno Geurts van Kessel en ben getrouwd met Monique. Samen hebben we 3 prachtige kinderen, Lieke, Daan en Fleur. Op onze trouwdag in 1996 zijn we van Schaijk naar Uden-Zuid verhuisd.
Na het behalen van mijn MEAO diploma ben ik beroepsmilitair geworden bij de Luchtmacht als specialist administratieve zaken. Na 4 mooie jaren ben ik terecht gekomen in de toenmalige gemeente Megen als administratief medewerker. Ik heb inmiddels in veel gemeentes gewerkt, gemeente Oss, toenmalige gemeente Maasbree, gemeente Sint-Michielsgestel, gemeente Venray en de gemeente Lingewaard. In de avonduren veel studies gevolgd met als laatste HBO opleiding Staatspraktijk diploma Boekhouden (SPD). Op dit moment werk ik in de gemeente Laarbeek als financieel beleidsadviseur. Ik ben daar medeverantwoordelijk voor het tot standkomen van de Planning en Controlproducten, zoals de begroting, jaarrekening en rapportages. Daarnaast adviseur ik B&W-voorstellen en raadsvoorstellen vanuit de organisatie. Het is een erg drukke baan en eigenlijk nooit klaar.
Ik was op zoek naar een maatschappelijke nieuwe uitdaging en eind 2020 ben ik actief lid geworden van het toenmalige CDA Uden. Eerst als fractieondersteuner en na de verkiezingen in de nieuwe gemeente Maashorst ben ik beëdigd als raadscommissielid van de commissie Ruimte Economie en Financiën. Als raadsstukken niet als hamerstuk naar de raadsvergadering gingen dan moest een ander fractielid het onderwerp van mij overnemen om het in de raad verder ter besluitvorming af te werken.
Deze zomer maakte onze toenmalige fractievoorzitter bekend dat hij is voorgedragen als burgemeester in gemeente Bladel (en inmiddels ook benoemd). Hierdoor komt er natuurlijk een plek vrij in de gemeenteraad. Vanuit het bestuur en de fractie is gevraagd of ik deze ontstane lege raadsplek in wilde vullen. Na overleg met mijn gezin en zonder twijfel ben ik op 28 september 2023 beëdigd als raadslid.
Mijn 2 belangrijkste speerpunten zijn vooral dat we zo snel mogelijk betaalbare woningen voor onze starters en senioren bouwen. Daarnaast wil ik mij inzetten voor een ontmoetingsplek (MFA) in Uden-Zuid. De kern Uden-Zuid is snel gegroeid en met de 2 plannen op de Ruiter en Eikenheuvel komen er naar schatting nog 1.500 inwoners bij. Uden-Zuid kent als een van de weinige kernen geen ontmoetingsplek, wat nodig is om elkaar te ontmoeten, vereenzaming tegen te gaan en als informatiepunt voor de gemeente.


(Neven)functies
Financieel beleidsadviseur gemeente Laarbeek (bezoldigd)

Stemgedrag

162 Stemmen, 91% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag